• home
 • video
 • pas verschenen

  WK hockey: Red Lions spelen allicht barragematch tegen Pakistan

  Red Lions

  De Red Lions mogen zich opmaken voor een duel met Pakistan in de volgende ronde.

  Groepswinst lijkt voor de Red Lions onmogelijk door het betere doelpuntensaldo van India, waardoor ze als nummer 2 van hun groep tegen de nummer 3 van groep D zullen uitkomen. Dat lijkt nu Pakistan te worden. 

  Pakistan of toch nog Nederland

  In groep D stevent Duitsland af op groepswinst, na een 4-1-zege tegen Nederland. De Duitsers tellen nu 6 punten, Nederland 3. De andere twee teams in de groep, Pakistan en Maleisië, speelden dan weer 1-1-gelijk en staan voorlopig gedeeld laatste.

   

  Pakistan (-1) heeft echter een beter doelpuntensaldo dan Maleisië (-7) en staat voorlopig dus op de derde plaats in groep D. Pakistan bekampt in de volgende ronde overigens Nederland, terwijl Maleisië het opneemt tegen Duitsland.  

   

  Enkel wanneer Pakistan wint van Nederland, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt, wordt niet Pakistan, maar Nederland derde in de groep. Alleen dan spelen de Belgische hockeymannen meteen een duel der Lage Landen in de 1/8e finales.

   

  Zelfs Maleisië kan nog 3e worden, als ze winnen van Duitsland en Nederland verliest van Pakistan, maar dat lijkt zo mogelijk nog onwaarschijnlijker.

  Of worden we toch nog groepswinnaar?

  De Red Lions staan voorlopig op een tweede plek met evenveel punten, maar met een slechter doelpuntensaldo, als de eerste India. Bovendien moeten de Red Lions in hun laatste wedstrijd tegen de laatste uit hun groep, Zuid-Afrika. De tweede plaats mogen ze dus niet meer laten liggen.

   

  Enkel als ze beter doen dan India in hun laatste match, of als ze met een zéér groot verschil winnen, worden de Red Lions alsnog groepswinnaar en stoten ze meteen door naar de kwartfinales. Alleen dan ontwijken ze de barragematch tegen de derde van groep D.