• home
 • video
 • pas verschenen

  Leuven-coach na 1e Europese thuiszege: "Dit had ik nooit verwacht"

  Haasrode-Leuven

  Haasrode-Leuven kende niet veel problemen met de Bulgaren van Sofia.

  Haasrode-Leuven heeft zich met een vlotte 3-0-zege geplaatst voor de 1/8e finales van de Challenge Cup volleybal. Het was de allereerste Europese thuismatch voor de club en daarvoor was de hele Sportoase volgelopen.

  Leuven-coach Kris Eyckmans was verguld met de prestatie van zijn team. "Ik ben trots dat de club de stap heeft gezet om Europees te spelen, ik ben trots dat we eerst al in Sofia hadden gewonnen en ik ben trots dat we dat vandaag voor misschien wel 3.000 mensen nog eens hebben kunnen doen."

   

  "Ik vind het mooi dat we voor de belangrijke matchen kunnen uitwijken naar de grotere Sportoase. Deze match bewijst wel dat er op termijn misschien meer is te doen in Leuven. Dat de club ervoor gekozen heeft om budget vrij te maken voor onze Europese matchen bewijst dat ze vooruit wil in de toekomst."

   

  Coach Eyckmans hoopt dat Haasrode-Leuven de Europese lijn ook in de competitie kan doortrekken, waar het voorlopig minder loopt. "We hebben al heel veel net-niet-matchen gespeeld. Ons basisniveau moet beter, zodat we niet te snel telkens naar ons plan-B moeten grijpen."

  Coach Eyckmans: "Dit had ik op voorhand nooit verwacht"

  Challenge Cup

  Mannen

  1/8e finales

      heen terug
  Haasrode-Leuven Hapoel Yoav (Isr) 3-2 1-3

  1/16e finales

      heen terug
  CSKA Sofia (Bul) Haasrode-Leuven 1-3 0-3

  Vrouwen

  1/8e finales

      heen terug
  Aydin BBSK (Tur)
  Oostende 3-0 3-2
  Gent Monza (Ita) 0-3 2-3

  1/16e finales

      heen terug
  Oostende Bakoe (Aze) 3-0 3-0
  Pihtipudas (Fin) Gent 2-3 0-3