• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Boyata is Celtic-held: geeft geblesseerd assist voor enige goal in Ligabekerfinale

  " "

  Boyata moest voor de rust minutenlang verzorgd worden na een kop-tegen-kopbotsing.

  Celtic Glasgow heeft voor de 18e keer de Schotse Ligabeker gewonnen. Eén goal volstond in de finale tegen Aberdeen. Dedryck Boyata zette met een lange bal op slag van rust Ryan Christie op weg naar de 1-0. Op het uur moest de Rode Duivel wel van het veld ten gevolge van een botsing voor de rust.

  Bekijk de assist van Boyata en de goal van Christie:

  In de 38e minuut botsten Boyata en Aberdeen-speler Mackay-Steven met hun hoofden tegen elkaar. De verdediger en de winger kregen minutenlang verzorging, Mackay-Steven kon niet voort. Boyata speelde met een flink verband wél verder.

   

  En dat was voor Celtic maar goed ook: in de 45+4e minuut gaf de Belg een lange bal op de inlopende Christie. Die controleerde fraai en trapte in 2 tijden in doel.

   

  Op het uur ondervond Boyata evenwel ook te veel hinder van zijn blessure en verving Brendan Rodgers hem. De Noord-Ierse coach is aan een mooie reeks bezig: sinds hij in mei 2016 arriveerde bij Celtic, won hij alle mogelijk nationale prijzen, 7 in totaal.