• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions na draw tegen India: "Niet goed genoeg en te passief"

  " "

  Simon Gougnard maakt de 2-2: "In het 3e kwart brachten we te weinig."

  De topper tegen India in de groepsfase van het WK is voor de Red Lions niet geworden wat ze ervan verwacht hadden. Dankzij Gougnard sleepten ze nog een puntje uit de brand (2-2). "Onze prestatie was niet goed genoeg", was die eerlijk. Bondscoach Shane McLeod vond zijn spelers "te passief na de rust".

  De Belgen domineerden voor de rust tegen India, goed voor de 1-0. Maar na de rust overspoelden de Indiërs de Belgen (1-2), met een vliegende keeper maakte Gougnard in het slot nog de 2-2. Maar India ligt in poleposition voor de groepswinst.

   

  Gougnard legt de vinger op de wonde: "Het derde kwart was niet zo goed van ons. India was heel sterk aan de bal, maar wij liepen daar te veel achter. Het was heel moeilijk. Uiteindelijk zijn we blij met de 2-2, maar onze prestatie was niet goed genoeg. In het derde kwart brachten we te weinig, ook fysiek."

   

  Normaal zijn de Belgen sterker dan de Indiërs op fysiek vlak: "Maar zij lopen ook goed, hoor", grinnikt Gougnard. "Maar het komt goed. We hebben nu een paar dagen rust. 2 -2 is niet slecht, maar ik ben niet blij met de teamprestatie. We kunnen nog beter en dat zullen we in de volgende match laten zien."

   

  Waarom lukte het voor de rust wel? "Daar heb ik nog geen verklaring voor. Dat moeten we analyseren met de staf. Ik heb de indruk dat we de bal niet hoog genoeg in het veld hebben kunnen houden."

   

  Over de heksenketel in Bhubaneswar: "Het is moeilijk communiceren tussen de spelers. Maar het is ook leuk." Gougnard gelooft wel nog in groepswinst. "Niets is gespeeld, het kan nog." India leidt met een beter doelsaldo dan de Belgen. 

  Bondscoach McLeod: "Te passief na de rust"

  Shane McLeod gaf zoals steeds een juiste analyse van de feiten en zocht niet naar excuses. "In het begin van de match toonden we een goeie houding. Dat kostte veel energie. De tegenstander begon geleidelijk aan beter te spelen en wij zijn te passief geworden na de rust."

   

  "Sport is psychologie. Wij hadden voor de rust het volle vertrouwen, maar dat verdween meteen in de 2e helft. Wij verloren enorm veel ballen, terwijl onze tegenstander steeds krachtiger werd. Wij verloren onze spelschema's uit het oog. Twee punten verliezen in de groepsfase is nooit makkelijk recht te zetten nadien", klonk het eerlijk. McLeod vond trouwens dat zijn team een 2e keer had moeten scoren voor de rust.