• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini: "Al moet ik maar 1 minuut spelen, dan doe ik het"

  Marouane Fellaini

  Fellaini bezorgde Manchester United disndag een ticket voor de 1/8e finales in de CL.

  Marouane Fellaini kende bij Manchester United al woelige periodes, maar na zijn winnende doelpunt in de Champions League zit de Rode Duivel in een positieve flow. Al blijft de middenvelder er kalm bij. "Ik zie geen enkele reden om boos te zijn als ik niet start."

  "Mourinho geeft me vertrouwen"

  Dinsdag was Marouane Fellaini even de held van alle Manchester United-fans. Met een doelpunt in de 91e minuut knalde hij United naar de 1/8e finales in de Champions League en bedankte hij Mourinho voor de basisplaats.

   

  "Ik geef hem alles wat ik heb op het veld", klinkt het. "Of dat nu vijf, tien of negentig minuten zijn. Hij vertrouwt me, geeft me zelf vertrouwen en ik probeer hem iets terug te geven."

   

  "Of ik meer impact heb als invaller? Het is aan Mourinho om te beslissen of ik de wedstrijd start of niet. Als ik maar één minuut moet spelen, dan doe ik dat, voor het team. Als ik moet verdedigen, verdedig ik, als ik moet aanvallen, val ik aan. Ik zie geen enkele reden om boos te zijn als ik niet start. Ik heb al een zekere leeftijd (31) en elke wedstrijd spelen is ook niet makkelijk."

  Mourinho & Fellaini

  Mourinho en Fellaini vieren de late 1-0.

  Mourinho: "Fellaini is geen Maradona, maar hij scoort wel"

  Na zijn winnende doelpunt ging Fellaini naar de zijlijn om te vieren met Mourinho. De ManUdt-coach vindt dat de Rode Duivel de erkenning verdient die hij nu krijgt.

   

  "Ik denk dat iedereen hem nu geeft wat hij verdient. Iedereen weet dat hij geen Maradona is, maar dit, en het voorbije seizoen, doet hij wat de spitsen niet konden: belangrijke doelpunten maken op belangrijke momenten."

   

  "Dit seizoen zag je hem als een derde centrale verdediger tegen Burnley", gaat Mourinho voort. "En je zag hem ook al geregeld als aanvaller, soms als onze nummer 8. Hij is belangrijk aan de beide strafschopgebieden op het veld. Nu weten de mensen wat Fellaini kan en hij voelt zelf ook dat goede gevoel."

  Bekijk het interview met Fellaini