• home
 • video
 • pas verschenen

  Solari verdedigt Ramos na vermeende dopingplas: "Is eerlijke jongen"

  Solari en Ramos

  Solari (l) zet Ramos (m) uit de wind.

  Sergio Ramos blijft de voetbalkranten en -websites domineren, nu met de onthullingen van Football Leaks dat hij 2 keer gezondigd zou hebben tegen het dopingreglement. Zijn coach Santiago Solari wijst met een beschuldigende vinger naar de pers.

  Eerst was er nog maar eens een wapperende elleboog, daarna kwam Der Spiegel met het bericht dat Sergio Ramos een positieve dopingtest heeft afgelegd, maar dat hij door de UEFA werd witgewassen. Ook bij een andere dopingcontrole weigerde Ramos aanvankelijk te plassen, wat ook een overtreding is.

   

  Toch blijven ze bij Real Madrid als 1 man achter hun aanvoerder staan. Sterker nog, coach Santiago Solari gaat in de tegenaanval tegen de leugens van de pers.

   

  "Sergio Ramos is een eerlijke jongen en een symbool van Real, het voetbal en de Spaanse sport. Het is de taak van iedereen om hem in bescherming te nemen, ook de pers, waarvan de bestaansreden is om op zoek te gaan naar de waarheid."

   

  "Als je leugens publiceert, verliest de journalistiek haar bestaansrecht en raakt dat ons allemaal", schuwt Solari de grote woorden niet.