• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi en co verdienen meer dan NBA-ster Curry en zijn ploegmaats

  Barcelona

  Het is fijn om een speler van Barcelona te zijn.

  De voetballers van FC Barcelona hebben de basketballers van Oklahoma City en Golden State voorbijgestoken als bestbetaalde teamsporters ter wereld. Voetballers in België verdienen gemiddeld 346.000 euro.

  Het Britse Sporting Intelligence vogelden uit dat de spelers van Barcelona gemiddeld 11,8 miljoen euro per jaar opstrijken, ruim meer dan die van Real Madrid (9,14 miljoen euro). Real is wel opgeklommen van de 9e naar de 2e plaats, terwijl Barcelona vorig jaar nog 4e stond.

   

  De grote "verliezers" zijn de NBA-ploegen, die vorig jaar nog de top 3 bezetten met Oklahoma City Thunder, Cleveland Cavaliers en Golden State Warriors. Oklahoma en Golden State staan dit jaar respectievelijk 3e en 4e.

  Gemiddeld salaris in België: 346.000 euro

  De Premier League is met een jaarsalaris van 3,38 miljoen euro 's werelds best betalende voetbalcompetitie, voor de Primera Division (2,49 miljoen euro) en de Serie A (1,71 miljoen euro). China (903.000 euro) is op de 6e plaats de eerste niet-Europese competitie. België staat met 346.000 euro op de 12e plaats.

   

  Sporting Intelligence hield enkel rekening met het salaris, zonder premies en extrasportieve inkomsten. Acht sporten werden in aanmerking genomen: voetbal, baseball, basketbal, American football, cricket, ijshockey, Canadian football en Australian football. In totaal werden 349 teams uit 18 competities in 13 landen doorgelicht.