• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions winnen laatste oefeninterland: "Anekdote in onze voorbereiding"

  Red Lions

  De Red Lions zijn in vorm.

  Woensdag beginnen de Belgische hockeymannen aan hun WK hockey. Hun laatste oefeninterland, een klinkende zege tegen Engeland, laat alvast het beste verhopen.

  De Red Lions speelden in Bhubaneswar, waar straks ook het WK plaatsvindt, een oefenmatch van 3 helften van telkens een kwartier. Engeland, toch de nummer 7 van de wereld, werd met 4-0 van het kunstgras geveegd. Boon (2x), Luypaert en Hendrickx kwamen op het scoreblad.

   

  "We waren dodelijk efficiênt", vertelt Loïck Luypaert aan Sporza. "Maar zo'n oefenpotje zegt heel weinig. We nemen het mee, maar het is maar een anekdote in onze voorbereiding."

   

  Woensdag openen de Belgen hun WK met hun eerste groepsmatch tegen Canada. "We zullen er toch moeten staan. Op papier zijn zij het zwakkere broertje in onze poule, maar ze hebben in het verleden al enkele grote namen gepakt."

   

  "De openingswedstrijd van het WK is nooit gemakkelijk. De zenuwen zullen iets meer gespannen staan. We zullen er goed mee moeten omgaan."

  "We letten heel hard op de hygiëne"

  Zijn de Belgen intussen al geacclimatiseerd? "We zijn hier al drie keer geweest. Het is hier vochtig en warm, maar de meeste matchen spelen we om 17u of 20u lokale tijd. Dan valt het wel mee."

   

  "Het is vooral belangrijk om niet ziek te worden en aan de hygiëne te denken tijdens het eten en tijdens de wedstrijden. We letten er heel hard op, maar soms kan iemand in een uurtje geveld worden. Je moet gewoon hopen dat het niet bij ons gebeurt."