• home
 • video
 • pas verschenen

  Derwael doet ook op WB in Cottbus de Brabançonne weerklinken

  Een vertrouwd beeld: Nina Derwael op het hoogste schavot.

  Wereldkampioene Nina Derwael heeft op de Wereldbeker in Cottbus goud veroverd aan de brug met ongelijke leggers. Onze landgenote kwam als tweede uit de kwalificaties, maar  in de finale deed ze dus nog een plaats beter.

  Tijdens de kwalificaties in Duitsland moest Nina Derwael de Chinese Fan Yilin voor zich dulden. Maar in de finale verliep de oefening van de Chinese niet vlekkeloos. Ze viel en maakte zo geen kans meer op een medaille.

   

  Nina Derwael kreeg 15.100 voor haar oefening. Dat is een tikkeltje minder dan in de kwalificaties, maar het was voldoende voor de Belgische om het goud te pakken. Ze won voor de Braziliaanse Andrade en de Chinese Jiaqi Lyu.

  De oefening van Nina Derwael: