• home
 • video
 • pas verschenen

  Zetterberg: "DNA van Anderlecht terugbrengen in de club"

  " "

  Hein Vanhaezebrouck, Michael Verschueren en Pär Zetterberg.

  "Welkom thuis, Pär", zo kondigde Anderlecht de terugkeer van Pär Zetterberg aan. En zo voelt het ook voor de 48-jarige Zweed, die 10 jaar in Brussel voetbalde: "Het doet goed om terug te zijn. Het is bijna thuis, al ben ik wel al 10 jaar weg. Het project van de club heeft me overtuigd.", vertelde de nieuwe assistent van Hein Vanhaezebrouck op zijn persvoorstelling vanmiddag.

  Wat heeft Zetterberg te zeggen op zijn persvoorstelling:

  "Ik noem mezelf geen T2"

  Het is de nieuwe sportieve baas, Michael Verschueren, die Zetterberg binnenhaalde. De oud-middenvelder gaat coach Vanhaezebrouck bijstaan, vertelt hij in goed Frans: "Ik ga daar met veel plezier aan beginnen. Maar het is een nieuwe rol voor mij, ik zal veel moeten leren. Ik zal luisteren en hem zo goed mogelijk helpen."

   

  Wat is zijn rol: T2, T3? "Ik zeg gewoon dat ik bij de technische staf hoor. Ik noem mezelf geen T2. Ik zal me bezighouden met alles wat het eerste elftal beter kan maken, ik zal samenwerken met de spelers en Hein."

   

  Wat kan de Zweed bijbrengen? "Iedereen weet dat de club flink veranderd is de voorbije tijd. Wat ik in Zweden opving, is dat het DNA van de club een beetje verdwenen is. Dat is 1 ding dat ik kan bijbrengen: proberen het DNA terug te brengen in de club. Ik kan de spelers uitleggen wat het betekent om speler van Anderlecht te zijn, wat er verwacht wordt."

   

  "Sporting is een speciale club. Je moet niet alleen de wedstrijd winnen, maar ook de manier waarop telt. Dat is soms lastig waar te maken. Maar je moet mentaal sterk staan en nooit het hoofd laten zakken. Je moet respect tonen tegenover de anderen: de supporters, maar ook de mensen binnen en rond de club. Anderlecht blijft toch de grootste club van het land. Mijn ambitie is om mee te helpen die plaats vast te houden."

  Sporting is een speciale club. Je moet niet alleen de wedstrijd winnen, maar ook de manier waarop telt. 

  Pär Zetterberg

  "5 tot 10 matchen per seizoen van Anderlecht bekeken"

  Ook zijn Nederlands heeft hij niet verleerd. "Ik versta alles, maar het is lang geleden." Hij is Anderlecht ook blijven volgen. "Ik heb 5 à 10 wedstrijden per seizoen gezien. Ik weet niet alles, maar ik ken de ploeg toch een beetje."

   

  Voor Zetterberg betekent de samenwerking met Vanhaezebrouck heel wat. "Ik ken Hein van zijn periode bij Harelbeke. Ik heb nog tegen hem gespeeld. We kenden elkaar van vroeger en we hebben nu 2 keer met elkaar gepraat."

   

  "Onze ideeën over voetbal zijn bijna hetzelfde. Ik denk dat ik veel van hem kan leren, maar ik hoop dat ik hem ook iets kan bijbrengen."

   

  Zetterberg zal tijdens de trainingen mee op het veld staan en tijdens de matchen op de bank zitten. "Maar ik ga geen training geven. Dat is voor Hein."

  "Verschueren wil de mensen iets tonen"

  Michael Verschueren heeft Zetterberg gehaald. Wat zijn de plannen van de nieuwe sportieve baas van RSCA? Zetterberg: "Hij wil Anderlecht weer groot maken in België en Europa. En ik denk dat de top daarvoor ook de middelen zal voorzien tijdens de mercato. Er staan een aantal projecten op stapel. Dat ik vanuit Zweden naar hier ben gekomen, daarmee toon je toch aan de mensen dat je iets wil."

   

  Anderlecht legde het eerste contact met de Zweed tijdens de match tegen Lokeren. "Devroe en de voorzitter vroegen toen of ik interesse had om voor Anderlecht te komen werken." In januari begint de Zweed eraan.