• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-ganger Strinic mag trainingen hervatten na hartproblemen

  Ivan Strinic heeft van de dokters groen licht gekregen om de trainingen bij AC Milan te hervatten. De 31-jarige verdediger speelde nog geen minuut voor zijn Italiaanse club. Tijdens een routinecontrole half augustus werd immers een hartprobleem vastgesteld.

  Strinic stond half juli nog aan de aftrap van de WK-finale tegen Frankrijk, maar dat is voorlopig zijn laatste duel. De linksachter ruilde na de wereldbeker Sampdoria voor Milan, maar veel plezier beleefden de Rossoneri nog niet aan hun aanwinst.

   

  Medisch onderzoek bracht aan het licht dat Strinic leed aan een "begin van hypertrofie van de hartspier", een abnormale verdikking van de hartspier. Hij kreeg toen een lange rustperiode voorgeschreven.

   

  Vrijdag maakte Milan bekend dat nieuw onderzoek deze week in de hartkliniek van Padua goed nieuws had opgeleverd. Vanaf maandag kan Strinic aansluiten op training.