• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Boeck won 1 thuismatch, te weinig met deze sterke kern"

  Joseph Allijns.

  Joseph Allijns.

  Voor veel mensen was het als een donderslag bij heldere hemel gisteren: het ontslag van Glen de Boeck bij KV Kortrijk. "De resultaten bleven uit", is de simpele en enige verklaring van KVK-voorzitter Joseph Allijns.

  "We hebben zwaar geïnvesteerd, zonder resultaten"

  Op Facebook drukte Glen De Boeck gisteren zijn verontwaardiging uit. Niet alleen zijn ontslag zelf, maar ook het feit dat hij het nieuws van een journalist vernam, zit hem bijzonder hoog.

   

  Als iemand nattigheid had kunnen voelen, was het nochtans De Boeck zelf. Al een heel seizoen zat er ruis op de relatie met het bestuur. Voorzitter Allijns noemt echter maar één reden voor het ontslag van De Boeck.

   

  "De raad van bestuur heeft unaniem beslist om tot een trainerswissel over te gaan omdat we niet tevreden zijn over de prestaties van de heenronde. We hebben amper 1 thuismatch gewonnen en dat vinden we te weinig gelet op de sterke kern die we hebben. We hebben zwaar geïnvesteerd in onze ploeg en de resultaten blijven uit."

   

  "Dat Glen De Boeck het nieuws vernam van een journalist? Ik weet dat Matthias Leterme (de manager van KVK, red) naar Antwerpen is gereden om hem na de oefenwedstrijd te zien. Als journalisten op een bepaald moment de boodschapper willen zijn en De Boeck iets vertellen omdat ze al iets hebben vernomen, dan is dat hun zaak. Dat gaat over ethiek."

  "Het voorval van 4 jaar geleden is vergeten"

  De opvolger van Glen De Boeck staat meteen klaar. Yves Vanderhaeghe keert terug naar de club waar hij 4 jaar geleden voor grote consternatie zorgde toen toenmalig KV Oostende-voorzitter Marc Coucke hem er wegplukte.

   

  "Vier jaar geleden namen we afscheid in moeilijke omstandigheden omdat we wisten dat we met Yves, waarmee we 7 jaar hadden samengewerkt, een heel goede trainer hadden", zegt Joseph Allijns.

   

  "Een afscheid doet altijd pijn, maar we hebben daarna geregeld contact gehouden. Yves weet dat ik hem altijd heb weten appreciëren en dat het voorval van 4 jaar geleden vergeten is."

   

  "Dat de snelle aanstelling van Vanderhaeghe een aanwijzing is dat we al langer naar een nieuwe trainer zochten, is voor mij geen item. Die beslissing van de raad van bestuur is niet zo lang geleden unaniem genomen. Punt."

  "Dit seizoen onze thuisreputatie herstellen"

  KV Kortrijk staat na 15 wedstrijden op plaats 12 in de JPL. Wat verlangt Kortrijk dit seizoen nog van Yves Vanderhaeghe? "De bedoeling moet natuurlijk zijn om elke match te winnen, maar dat zal niet gebeuren."

   

  "Ik zou graag hebben dat we nog een aantal belangrijke thuismatchen zoals tegen Zulte Waregem of Club Brugge winnen. We hebben een heel slechte thuisreputatie opgebouwd de laatste weken en daar moeten we een mouw aan passen."