• home
 • video
 • pas verschenen

  François vergadert met 1B-clubs: "Op open manier van gedachten kunnen wisselen"

  Pierre François ligt onder vuur.

  De clubs uit eerste klasse B hebben vanmiddag samengezeten over de recente gebeurtenissen in het Belgische voetbal. Pierre François, CEO van de Pro League, ging in op hun uitnodiging om toelichting te geven bij enkele dossiers. Maandag volgt de raad van bestuur van de Pro League, waar duidelijkheid zal gevraagd worden over het verdere verloop van de competitie.

  "Zijn versie van de feiten gehoord"

  Gisteren viel het gerecht binnen bij Moeskroen. Onder meer de band van de eersteklasser met makelaar Pini Zahavi wordt onderzocht. Pierre François, CEO van de Pro League, zou geweten hebben dat Zahavi de club in handen heeft, wat verboden is volgens het FIFA-reglement.

   

  François ging in op de uitnodiging van de 1B-clubs, die vanmiddag vergaderden over enkele hete hangijzers. "We hebben op een open en constructieve manier met François van gedachten kunnen wisselen", reageert Paul Van der Schueren, bestuurslid bij OH Leuven.

   

  "We hebben in elk geval zijn versie van de feiten gehoord. Dat deed hij heel transparant. Tijdens de raad van bestuur van de Pro League zullen we laten weten welke indruk dat op ons liet. Het lijkt me niet gepast om dat nu al in de pers te doen." 

  De geviseerde Pini Zahavi.

  "Dat er duidelijkheid is, is in het belang van iedereen"

  Maandag staat de raad van bestuur van de Pro League op het menu. De 1B-clubs zullen daar duidelijkheid eisen over het verdere verloop van de Proximus League en over de stijgers en dalers. "Dat er duidelijkheid is, is in het belang van iedereen", stelt Paul Van der Schueren van OHL.

   

  "Hoe zal de competitie gezien de omstandigheden dit seizoen verlopen? Hoe moeten we omgaan met het reglement in de huidige context? Wat zijn de mogelijke gevolgen voor volgend seizoen?"

   

  "Het ging vandaag vooral over de competitiesituatie, zodat ik maandag op de raad van bestuur van de Pro League een gedragen standpunt van 1B kan vertolken. We willen vooral meer duidelijkheid."

   

  "We hebben uitgebreid gesproken over de onderzoeken die gevoerd worden naar matchfixing en naar Moeskroen. Onderling hebben de clubs dan gezegd welke acties ze ondernomen hebben en hoe ze individueel met de situaties omgaan. Dat was leerzaam."

  Marc Coucke, voorzitter van de Pro League, op Twitter: