• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic (op weg naar Marseille?) maakte Goal van het Jaar in MLS

  Ibrahimovic viert zijn eerste doelpunt voor LA Galaxy.

  Het eerste doelpunt van Zlatan Ibrahimovic voor LA Galaxy is door de Major League Soccer verkozen tot Doelpunt van het Jaar. Voor de 37-jarige Zweed, die op weg zou zijn naar Olympique Marseille, is het na de titel van Nieuwkomer van het Jaar de 2e individuele prijs.

  Ook nog Speler van het Jaar?

  Ibrahimovic vond in zijn eerste seizoen in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie 22x de weg naar het doel. Zijn allereerste doelpunt voor LA Galaxy was meteen ook zijn mooiste.

   

  In de derby tegen Los Angeles FC kwam Ibrahimovic het veld op bij een 1-3-achterstand. Met een magistrale volley hing de Zweedse spits de bordjes gelijk. Het doelpunt ging de wereld rond en is nu verkozen tot Doelpunt van het Jaar in de MLS.

   

  Voor Ibrahimovic is het de de tweede individuele prijs dit seizoen. Eerder werd hij ook al verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar.

   

  Ibrahimovic kan ook nog Speler van het Jaar worden in de MLS. Voor die prijs krijgt hij de concurrentie van Wayne Rooney (DC United), Carlos Vela (LAFC), topschutter Josef Martinez (Atlanta) en Miguel Almiron (Atlanta).

  De Goal van het Jaar van Ibrahimovic:

  Op weg naar Olympique Marseille?

  Ibrahimovic kon zich met LA Galaxy niet plaatsen voor de play-offs in de MLS. De Zweed is niet van plan om te wachten op de start van het nieuwe MLS-seizoen om opnieuw te voetballen. Hij zou kiezen voor een tijdelijke terugkeer naar Europa, bij Olympique Marseille.

   

  "Zlatan wil niet wachten tot in maart om opnieuw te spelen", citeert footballfrance.fr een lid van de entourage van Ibrahimovic. "Hij is in vorm en wil een ploeg helpen die hem nodig heeft. Een terugkeer naar Zweden is uitgesloten en ook AC Milan (een ex-club van Ibrahimovic, red) wordt het niet. Zlatan wil iets nieuws."

   

  "Romain Alessandrini (ploegmaat van Ibrahimovic bij LA Galaxy en ex-Marseille, red) sprak over Olympique Marseille. Hij zou in januari kunnen tekenen en toch zeker 10 wedstrijden kunnen spelen. We zijn ervan overtuigd dat hij ook voor Marseille geschiedenis kan schrijven."