• home
 • video
 • pas verschenen

  Huidig UEFA-voorzitter Ceferin is enige kandidaat om zichzelf op te volgen

  " "

  De Sloveen Aleksander Ceferin volgde in september 2016 Michel Platini op.

  De Sloveen Aleksander Ceferin is de enige kandidaat bij de volgende voorzittersverkiezing van de UEFA in februari en dus verzekerd van een tweede ambtstermijn. Dat maakte de Europese voetbalbond bekend.

  Ceferin kwam in september 2016 aan het hoofd van de UEFA als opvolger van Michel Platini. Na 9 jaar moest de Franse oud-topvoetballer afstand doen van zijn functie, omdat het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zijn schorsing voor 4 jaar voor een inbreuk op de ethische FIFA-code bevestigde.

   

  De 51-jarige Sloveen haalde het toen in een verkiezing tussen 2 kandidaten afgetekend van de Nederlander Michael van Praag.

   

  De volgende UEFA-voorzitter wordt op 7 februari 2019 verkozen op een congres in Rome. Kandidaturen konden tot afgelopen middernacht ingediend worden.