• home
 • video
 • pas verschenen

  Geblesseerde Lukaku mist Champions League-match tegen Juve

  Romelu Lukaku

  Romelu Lukaku staat al anderhalve maand droog.

  Romelu Lukaku zal ook deze week geen doelpunten maken in de Champions League. De Rode Duivel staat aan de kant met een spierblessure. De stadsderby tegen Manchester City van komende zondag is nog een vraagteken.

  Manchester United gaat woensdagavond in de Champions League op bezoek bij de Italiaanse kampioen Juventus. Romelu Lukaku is er niet bij.

   

  Niet omdat zijn vizier de laatste weken niet op scherp staat, wel omdat zijn kolossale lichaam tegensputtert. "Hij is niet fit en ik weet niet of hij in het weekend wel weer kan voetballen", deelt United-coach José Mourinho mee op de persconferentie in Italië.

   

  Marouane Fellaini is wel (bijna) klaar voor de dienst. Hij trainde vandaag wel mee. De Rode Duivel was uitgevallen tijdens de interlandbreak.

   

  Met 4 punten staat Manchester United 2e in groep H. Juventus leidt met 9 op 9. Twee weken geleden kwamen de Italianen met 0-1 winnen op Old Trafford.

   

  Mourinho: "Ik hoop dat we iets hebben geleerd en het nu beter doen. Probleem is dat we momenteel vaak slecht aan een wedstrijd beginnen. Maar als we goed eindigen, kan het allemaal nog positief uitdraaien."

  José Mourinho.

  Niet meer gescoord sinds half september

  Vorig weekend ontbrak Romelu Lukaku ook al in de Premier League tegen Bournemouth (2-1). Coach José Mourinho liet hem wegens een blessure buiten de selectie.

   

  Lukaku staat al droog sinds half september. Toen maakte hij tegen Watford (1-2) zijn vierde en voorlopig laatste doelpunt in de Premier League. In de Champions League scoorde Lukaku dit seizoen nog niet.