• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather (41) goes Japan: kampt op oudejaarsavond tegen kickbokser (20)

  " "

  Floyd Mayweather (archief) won al zijn 50 profbokskampen.

  Floyd Mayweather houdt wel van een uitdaging waar wat geld aanhangt. De ongeslagen Amerikaanse bokser (50 zeges in 50 kampen) heeft een contract getekend met de Japanse mixed martial arts-federatie RIZIN. Op oudejaarsavond in Saitama kampt hij tegen kickbokser Tenshin Nasukawa.

  Mayweather is 41 en eigenlijk al enkele jaren op bokspensioen. Maar zijn bijnaam is niet voor niets "Money". Vorig jaar kwam hij uit zijn pensioen om de Ierse kooivechter Conor McGregor in een fel gemediatiseerde bokskamp in Las Vegas te verslaan: goed voor 300 miljoen dollar.

   

  Op een persconferentie in Tokio kondigde Mayweather zijn volgende stunt aan. Zijn tegenstander is een 21 jaar jongere kickbokser. Over de financiële details van het gevecht werd niets gezegd. Net als ook de regels voor het gevecht nog vastgelegd moeten worden.

   

  Mayweather wil de wereld zijn kunnen tonen, vandaar deze kamp in Japan: "Ik wilde iets anders doen, iets buiten de VS en in een speciaal gevecht. Ik sprak met mijn team en met RIZIN en dit kwam uit de bus."

   

  "Ik heb al mijn 50 bokskampen in de VS gevochten. Als een prof heb ik de kans nog niet gehad om mijn talent buiten de VS aan de wereld te tonen."

  Nasukawa won zijn 4 MMA-kampen

  In de komende weken zullen de gewichtsklasse en de regels afgesproken worden, liet Mayweather verstaan. Hij komt alvast meteen weer terug naar de VS om te beginnen trainen.

   

  Nasukawa kampt voor RIZIN zowel in MMA- als kickbokscompetities. Hij won tot nu zijn 4 MMA-kampen.

   

  In het boksen mogen enkel vuistslagen uitgedeeld worden, bij MMA-gevechten mogen ook de voeten, knieën en ellebogen gebruikt worden. Ook worstelen, gewrichtsklemmen en wurging zijn toegelaten.

   

  De kamp tussen Mayweather en Nasukawa is opvallend. Enkele weken geleden nog leek een duel in de maak tussen Mayweather en de MMA-Rus Chabib Noermagomedov. Die had net McGregor geklopt en Mayweather uitgedaagd.