• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert met goed gevoel naar Monaco: "Wij moeten sowieso scoren"

  " "

  Club Brugge-CEO Mannaert ziet de heenmatch (1-1) nog als een gemiste kans.

  Club Brugge is vanochtend met een 1-1 in Genk in de koffer op het vliegtuig naar Monaco gestapt. "We hebben het goed gedaan en reizen dan ook af met een goed gevoel", zegt CEO Vincent Mannaert in Oostende. "We moeten beter omgaan met de ruimte die er zal zijn."

  In de Jupiler Pro League leidt Genk nog altijd met 3 punten op Club Brugge, maar Peter Vandenbempt noemde Club "misschien wel de morele winnaar zaterdag".

   

  "Het is afreizen met een goed gevoel", stelt Mannaert dan ook. "De Champions League is een andere competitie, maar iedereen heeft gezien dat we het zaterdag goed gedaan hebben en dat we bij momenten zelfs baas waren. Dat is vandaag toch niet zo evident, zeker op verplaatsing in Genk."

  "Monaco heeft nog geen blijk gegeven van een wederopstanding"

  Club en Monaco tellen allebei 1 op 9 en lijken onder elkaar te zullen uitmaken wie als 3e nog Europees kan overwinteren. Wat is de opdracht voor Club morgen in Monaco na de 1-1 thuis? "Sowieso moeten we aan de wedstrijd beginnen om een doelpunt te maken. Wij moeten scoren."

   

  "Want het reglement bepaalt dat wie op verplaatsing scoort een streepje voor heeft. Monaco deed dat bij ons, dus wij moeten dat ook doen. En als we een flinke stap richting overwinteren willen zetten, zullen we moeten winnen."

   

  Is er veel verschil met de heenmatch? "Niet zo veel. Bij Monaco komen wel een paar spelers terug en niet van de minsten (o.a. Falcao en doelman Benagrio, red). Maar goed, ze blijven met nog wat problemen worstelen. Ze hebben afgelopen weekend opnieuw verloren en staan helemaal onderaan."

   

  "In die zin hebben ze nog geen blijk gegeven van een wederopstanding. Het is aan ons om daar nog van te kunnen profiteren."

  " "

  Openda mist een enorme kans in het slot van de heenmatch.

  "Beter omgaan met de ruimte die er zal zijn"

  Club had 2 weken geleden thuis graag gewonnen en had Openda in de slotseconden niet naast gekopt, was dat ook gelukt. Mannaert beschouwt die match als een gemiste kans: "Misschien toch wel. Het is een verschil als je voor een vol Jan Breydel kan spelen, dan heb je de steun van het publiek."

   

  "We waren niet echt top in die thuiswedstrijd. We hebben het goed gedaan, maar het was misschien de minste van de 3 matchen tot nu toe. Laat ons hopen dat we nu beter omgaan met de ruimte die er sowieso zal zijn, want de druk ligt bij Monaco om te winnen."

   

  Tegen dit Monaco ziet Club kansen. "Er is een goed gevoel in de groep. We kunnen nog niet op iedereen rekenen, maar de mentaliteit op Genk was alvast heel goed. Vanuit die mentaliteit hebben we het geloof om een goed resultaat te kunnen halen."

  " "

  Leko zet aanvoerder Vormer op de bank.

  "Ruud zal op heel goeie manier reageren"

  Nu Ivan Leko aanvoerder Ruud Vormer op de bank zet, moet Mannaert dan brandjes blussen? "Neen. Ze zijn allebei winnaars en ervaren genoeg om daar een oplossing aan te geven."

   

  Mats Rits profiteert ervan: "Dat toont dat er veel concurrentie is en dat een aantal van de nieuwe jongens het goed doet. Maar ik ben ervan overtuigd dat Ruud daar op een heel goeie manier zal op reageren en zal terugknokken."