• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampard keert terug naar Stamford Bridge: "Zie 40.000 vrienden terug"

  Frank Lampard

  Kan Frank Lampard zijn ex-club een peer stoven?

  Derby County trekt morgen in de League Cup naar Chelsea. Voor 1 man wordt dat een extra speciale match: Frank Lampard is tegenwoordig coach bij Derby, al zal hij altijd wel "Mister Chelsea" blijven.

  Frank Lampard zit nog maar enkele maanden op de bank bij Derby County, maar met onder meer een bekerstunt tegen Manchester United wist hij al heel wat lof te oogsten. Het lot bepaalde dat Lampard met zijn Derby uitgerekend naar Chelsea moet.

   

  "Derby County dat is het heden, maar ik kan natuurlijk nooit die 13 jaar uit mijn carrière vergeten", zegt Lampard, die een karrenvracht clubrecords in handen heeft bij Chelsea. "Dit wordt een bijzonder moment in mijn leven. Ik kijk ernaar uit om die bijzondere sfeer op Stamford Bridge nog eens op te snuiven."

   

  "Ik denk dat ik emotioneler ben geworden met het ouder worden", vertelt de doorgaans koele Lampard. "Je begint nu pas te beseffen hoe bijzonder die periode was. Ik zal morgen 40.000 vrienden terugzien."

   

  Lampard won met Chelsea 3 titels en 1 Champions League. In 2014 verliet hij de club, waarna hij nog een korte epiloog aan zijn carrière breidde bij Manchester City en New York City.

  Geen Hazard tegen Derby, wel tegen Crystal Palace

  Frank Lampard hoeft voor zijn tactische besprekingen alvast geen rekening te houden met Eden Hazard. De Belgische middenvelder sukkelde de voorbije dagen met zijn rug en wordt nog gespaard. Meer dan waarschijnlijk zal hij komend weekend wel weer kunnen meedoen tegen Crystal Palace.