• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel en Vos gaan voor allerhoogste op EK veldrijden

  " "

  Marianne Vos rijdt na enkele jaren weer een volledig veldritseizoen.

  Van Mathieu van der Poel zijn we het al lang gewoon, maar Marianne Vos is nu ook weer superieur in het veld. De twee zijn de kopman en kopvrouw in de Nederlandse selecties voor het Europees kampioenschap van zondag in Rosmalen.

  Bondscoach Gerben de Knegt zal het makkelijk hebben om de favorietenrol toe te kennen: Van der Poel (23) won dit seizoen alle crossen waarin hij de finish haalde. Alleen in Lokeren 2 weken geleden viel hij uit met een enkelblessure.

   

  Van der Poel wil voor eigen volk maar wat graag zijn titel verlengen. Vorig jaar in Tabor haalde hij het voor Lars van der Haar en Toon Aerts, Wout van Aert deed niet mee. De ploegmaats van Van der Poel zijn: Van der Haar, David van der Poel, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer.

  Vos wil trui van Cant

  Nadat ze een aantal jaren de focus weggehouden had van het veld, werkt Marianne Vos (31) weer een volledig veldritseizoen af. En de 7-voudige wereldkampioene wint meteen weer even vlot als vroeger. Ze krijgt de steun van Maud Kaptheijns, Annemarie Worst, Sophie de Boer, Denise Betsema, Geerte Hoeke en Lizzy Witlox.

   

  Lucina Brand, vorig jaar tweede achter Sanne Cant, doet niet mee. In 2016 was Brand ook al tweede achter Thalita de Jong.