• home
 • video
 • pas verschenen

  De 24 uur van Aspas: voor 2e keer papa, nacht in ziekenhuis en 3 goals

  Spaans international Iago Aspas beleefde een sprookjesweekend. Met 3 goals hielp hij zijn team Celta de Vigo aan de zege, nadat hij een nacht had doorgebracht in het ziekenhuis bij zijn pasgeboren dochter.

  Vrijdagavond: Aspas verwelkomt dochter en slaapt in ziekenhuis

  Zaterdagochtend 9u: Aspas keert terug naar spelershotel

  Na een nacht in het ziekenhuis van Vigo sloot Aspas zich zaterdag om 9u 's morgens aan bij de spelersgroep. "Ik had mijn sportzak meegenomen naar het ziekenhuis", zegt Aspas in de lokale media. "Ik was uitstekend voorbereid om de geboorte te combineren met de thuismatch tegen Eibar."

   

  "Echt comfortabel was de nacht in het ziekenhuis niet. Ons dochtertje maakte wel niet veel lawaai. Maar de zetel waarop ik sliep, was niet ideaal. Die was keihard", lacht Aspas.

  Zaterdagavond: Aspas scoort 3 keer tegen Eibar

  Wat vermoeid, maar met het vadersgeluk in zijn hart toverde Celta-speler Aspas al na 5 minuten tegen Eibar. Met zijn linker borstelde hij de bal over de doelman binnen in de rechterbovenhoek.

   

  Zijn 2e doelpunt was zowaar nog oogstrelender. Aspas trapte het leer van ruim buiten de grote rechthoek over de Eibar-goalie tegen het net. 2 goals in 36 minuten voor de niet-uitgeslapen papa. Maar dat was nog niet genoeg.

   

  Nadat ploegmaat Mendez de 3-0 op het bord gezet had, strafte Aspas in minuut 82 knullig uitverdedigen van Eibar af.  "Dit waren de gelukkigste 24 uur van mijn leven", reageerde Aspas in de mixed zone.

   

  Zaterdagnacht: Aspas keert terug naar ziekenhuis: "Dit moment is beter dan 3 goals"