• home
 • video
 • pas verschenen

  IndyCar-rijder Wickens is verlamd na horrorcrash

  Robert Wickens probeert zijn benen te bewegen terwijl hij op een tafel zit.

  Robert Wickens is 29 jaar.

  De Canadees Robert Wickens (29) crashte midden augustus zwaar in de Grote Prijs van Pocono, de 14e manche van het IndyCar-kampioenschap.  Vandaag bracht de rijder op Instagram naar buiten dat hij verlamd is.

  Wickens: "Zal er alles aan doen om weer te kunnen stappen"

  Het waren weerzinwekkende beelden vorige zomer. Een auto die de lucht intuimelde en brokstukken die in het rond vlogen. De Canadees Robert Wickens was in de Grote Prijs van Pocono (IndyCar) gebotst tegen een van zijn concurrenten in de 6e ronde.

   

  Een helikopter bracht Wickens naar het ziekenhuis, waar verschillende breuken werden vastgesteld. Onder andere zijn benen, rechterarm en ruggenwervel waren geraakt.

   

  Vandaag maakte Wickens bekend dat hij verlamd is. "Ik heb enkele video's gepost van kleine bewegingen in mijn been", schreef Wickens bij een video op Instagram. "Maar in realiteit kan ik nog helemaal niet wandelen."

   

  "Bepaalde mensen waren verward over de ernst van mijn blessure. Met deze video wil ik tonen hoe het nu echt met mij gesteld is. Ik zal er alles aan doen om de zenuwen in mijn benen weer te stimuleren."

  Herbekijk de beelden van de crash

  VIDEO: Wickens toont beelden van zijn revalidatie