• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Stephen Curry stuurt Griffin meteen naar af: 51 punten

  " "

  Stephen Curry kwam tot 51 punten, 3 puntjes te weinig voor zijn record van 54 uit 2013.

  De NBA is een dikke week aan de gang en de recordmolen begint te draaien. Gisteren haalde Blake Griffin 50 punten voor Detroit, vandaag deed Stephen Curry 1 puntje beter. Met 51 punten (in 3 quarters!) bezorgde hij Golden State de zege tegen Washington. 

  "MVP! MVP!", schreeuwde het thuispubliek naar zijn vedette. Voor de rust nette hij al 31 punten, waarna hij voor de zesde keer in zijn carrière meer dan 50 punten haalde. Zijn 51 punten is een evenaring van zijn record in de eigen Oracle Arena. Hij kwam 3 punten tekort voor zijn absolute record van 54 punten uit 2013. 

   

  11 van Curry's 16 driepuntpogingen gingen binnen. Het was de 10e keer dat hij 10 of meer driepunters binnenwierp. De Warriors konden zo met de vingers in de neus de Wizards kloppen: 144-122. Ze zitten nu aan 4 zeges en 1 verlies.

   

  In de vijf wedstrijden die de tweevoudige kampioen dit seizoen al speelde, kwam Curry al 4 keer uit boven de 30 punten. Eén keer bleef hij steken op 29.

  Hoogtepunten van de topprestatie van Curry:

  Tweets over de prestatie van Curry en co: