• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Elke ochtend zie ik mijn kromme Besiktas-teen"

  Philippe Clement

  Clement: "Mijn spelers dromen al lang van dit soort matchen."

  Voor Racing Genk staat vanavond op papier de moeilijkste groepsmatch op het programma in de Europa League. "Elk punt dat we tegen Besiktas pakken, is bonus."

  Na de uitschuiver tegen Sarpsborg wil Racing Genk tegen Besiktas zijn Europese blazoen opnieuw wat oppoetsen. Besiktas staat borg voor heel wat ervaring en talent. Een kleine greep: Karius, Pepe, Quaresma, Babel, Lens en Vagner Love.

   

  "Mijn spelers dromen er al lang van om tegen dit soort grote namen en grote ploegen te mogen spelen. Dit is een mooie uitdaging en een goeie test voor hen. Elk punt dat we halen, is bonus", zegt Genk-trainer Philippe Clement.

   

  "Ik hoop dat mijn spelers niet onder de indruk geraken van de sfeer. Uiteindelijk wordt de strijd toch geleverd op het veld. De mensen rondom mogen zo hard en zo veel roepen als ze willen, ze mogen het veld toch niet opkomen. En mijn spelers doen zo weer wat ervaring op."

  "Dat was slechte ervaring, hopelijk straks een goeie"

  De ervaring van tegen Besiktas te spelen, deed Clement zelf ook ooit op. In 2006 trok hij met Club Brugge naar Turkije. "Een speciale match, want een paar dagen eerder had ik een barst in mijn teen opgelopen", herinnert Clement zich nog.

   

  "Met een inspuiting heb ik toch gespeeld. Na de match was mijn teen dan toch gebroken. Ik zie die teen elke ochtend als ik wakker word nog altijd krom staan. Dat is mijn Besiktas-teen. Dat was toen een slechte ervaring, hopelijk hebben we straks een goeie ervaring."

  Vooruitblik met Bryan Heynen: