• home
 • video
 • pas verschenen

  Steven de Jongh: "Ik bedank iedereen die hielp om mij te vinden"

  Trek-ploegleider Steven de Jongh is aan de betere hand. De Nederlander was vorige week even vermist tijdens een fietstochtje in Spanje, maar werd onder meer dankzij sociale media gevonden.

  Het was de vrouw van Steven de Jongh die vorige week alarm sloeg nadat ze niets meer van haar man gehoord had. Aan de hand van de fietsgegevens op Strava werd vermoed dat De Jongh ergens met zijn fiets naast de weg beland was.

   

  De noodkreet van mevrouw De Jongh werd massaal gedeeld en enkele uren later werd de ex-renner gevonden door de Spaanse hulpdiensten. Nu heeft De Jongh op zijn beurt de sociale media gebruikt om iedereen te bedanken.

   

  "Iedereen was vorige week heel blij dat ik gevonden was. Ik bedank mijn vrouw die zo snel reageerde. Ik werd gevonden voor het slechte weer begon. Ook bedankt aan Strava om in de juiste richting te wijzen. Ik ben ook de wielergemeenschap op Twitter dankbaar om de oproep zo massaal te delen. Het gaat de goede richting uit met mijn gezondheid, maar het zal nog even duren voor ik er weer sta."