• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlander Tolhoek moet Power laten voorgaan in Japan Cup

  Het podium van de Japan Cup.

  Het podium van de Japan Cup.

  De Australiër Robert Power heeft de 27e editie van de Japan Cup gewonnen. De renner van Mitchelton-Scott was de snelste in een sprint met twee. De Nederlander Antwan Tolhoek moest tevreden zijn met plaats twee.

  De Japan Cup is de heuvelachtige eendagswedstrijd in en rond Utsunomiya, waar in 1990 het WK werd georganiseerd. Lotto-Jumbo had met onder meer Gesink, Boouwman en Boom een sterke selectie naar Japan gestuurd.

   

  De Nederlandse ploeg nam de wedstrijd in handen en een uitgedunde groep begon aan de finale. Antwan Tolhoek van Lotto-Jumbo reed vooraan weg samen met Power. Niemand kwam terug en de twee sprintten voor de zege. Power had daarin de meeste kracht en won.

   

  Achter de twee vluchters sprintte Matti Breschel naar de derde plaats. Voor Power was het de tweede zege van het seizoen. Volgend jaar fietst hij voor Sunweb.