• home
 • video
 • pas verschenen

  Teams van Kimeli en Truyers dicteren de wet in 1e CrossCup-manche

  Isaac Kimeli kwam als eerste over de streep in Gent.

  Isaac Kimeli kwam als eerste over de streep in Gent.

  Aan de Blaarmeersen in Gent is het nieuwe CrossCup-seizoen op gang geschoten. Isaac Kimeli en Imana Truyers maakten er een prima start.

  Ruim verslag van de CrossCup in Gent

  De eerste manche van de CrossCup is traditioneel een aflossingsrace, waarbij in teams van 3 gelopen wordt. Bij de mannen was de ploeg met Isaac Kimeli, Robin Hendrickx en Simon Debognies afgetekend het sterkst.

   

  Startloper Hendrix van Halle ging in de eerste meters tegen de grond en was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Hij slaagde er wel nog in om als 5e te wisselen. Debognies liep vervolgens een indrukwekkende race en finishte met ruime voorsprong als eerste. Kimeli, regerend Belgisch kampioen veldlopen, kon het zo makkelijk afmaken.

   

  Aalst, met slotloper Lander Tijtgat, werd tweede. De derde plaats was voor ROBA met Wesley De Kerpel als slotloper.

   

  Bij de vrouwen was de overwinning voor het team van Imana Truyers, die vorig seizoen de CrossCup en het BK won. Truyers mocht na sterk werk van haar ploeggenotes Scaunet en Barnes met een ruime voorsprong starten en liep zo comfortabel naar de zege. Het Herentals van Sofie Van Accom werd tweede.

   

  Halle finishte als 3e en daarbij was vooral de aanwezigheid van startloopster Lindsey De Grande opvallend. De Grande strijdt al enkele jaren tegen chronische leukemie. Een knappe prestatie dus voor De Grande, samen met Astrid Verhoeven en Lisa Rooms.

  Lindsey De Grande

  Lindsey De Grande (60-1)

  Truyers: "Had best wel wat stress"

  Voor Imana Truyers was de zege in Gent een opluchting na een moeizame zomer, waarin ze sukkelde met een achillespeesblessure. "Daardoor moest ik rust inlassen en heel langzaam weer opbouwen. De eerste weken was het echt heel moeilijk, maar nu gaat het elke week beter. Ik hoop tegen het EK cross in december echt in vorm te zijn", vertelt Truyers.

   

  "Het was hier nog maar mijn tweede wedstrijd sinds juni, dus ik had best wel wat stress. Ik wist niet hoe ik ervoor stond in vergelijking met de concurrentie, maar het was oké. Ik ben nog niet in topvorm en 3 km is eigenlijk te kort voor mij. Ik hoopte dat ik met een comfortabele voorsprong kon vertrekken en dat was gelukkig het geval."

  Imana Truyers

  Imana Truyers

  Kimeli: "Op reserve gelopen"

  Bij de mannen kon ook Isaac Kimeli profiteren van het uitstekende werk van zijn twee ploegmaats. "Toch was het even schrikken toen Robin Hendrickx viel bij de start. Maar Simon Debognies liep een geweldige inhaalrace", looft Kimeli zijn maats.

   

  "Ik moest enkel nog finishen. Makkelijk zou ik het niet durven te noemen, want het blijft toch doorduwen. Maar ik heb wel op reserve gelopen, ook al omdat je dan nog iets in de tank hebt, mocht er nog iemand terugkeren."

   

  Op 4 november is de volgende manche in Mol. "Ik zou mezelf niet per se favoriet noemen. Het zand aan het Zilvermeer ligt me niet. Het wordt afwachten."

  Isaac Kimeli

  Isaac Kimeli