• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsvoorzitter Van Damme: "Niet gehaast voor nieuwe bondscoach"

  Tom Van Damme verwacht over enkele weken witte rook.

  België heeft een nieuwe bondscoach nodig in het wielrennen en de zoektocht is aan de gang. Volgens Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische wielerbond, is er over enkele weken witte rook.

  Na het WK wielrennen raakte bekend dat Kevin De Weert de rol van bondscoach van België inruilde voor een job bij Lotto-Soudal. De Belgische wielerbond is dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. "We hebben heel wat kandidaturen gekregen", zegt bondsvoorzitter Tom Van Damme aan Sporza-reporter Renaat Schotte in China.

   

  "Onze technische directeur Frederik Broché heeft de tijd gekregen om met alle kandidaten een gesprek in te plannen. Hij is nu volop bezig met die gesprekken. Hij zal een voorstel doen en daarna zullen we een van de komende weken een beslissing nemen."

   

  "Maar we zijn niet gehaast", benadrukt Van Damme. "Volgende week ben ik terug in België en zullen er een aantal gesprekken plaatsvinden. De week daarna of twee weken later zal er wel witte rook uit de schouw komen." De namen die het meeste vallen zijn Peter Van Petegem, Axel Merckx en Sven Vanthourenhout.

  "Komende weken beslissing nemen over bondscoach"