• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat moeten we onthouden van #BelNed? "De eerste 20 minuten"

  Toby Alderweireld bedankt het publiek na het gelijkspel tegen Nederland.

  Toby Alderweireld was gisteren de enige vaste waarde in de verdediging van de Rode Duivels. De centrale verdediger wil niet te veel conclusies verbinden aan de oefengalop tegen Nederland. "Het was een typische vriendschappelijke wedstrijd." Ook Mignolet stond nog eens in de basis en dat deed hem deugd. "Het werk dat ik kreeg, heb ik ook opgelost."

  Alderweireld: "Drukke periode"

  Wat moeten we onthouden van de vriendschappelijke interland tegen Nederland? "Vooral de eerste 20 minuten", antwoordt Toby Alderweireld na de wedstrijd voor de Sporza-microfoon. "Die waren heel goed. Ook de goal van Dries Mertens mocht er zijn."

   

  "Daarna werd het een typische vriendschappelijke wedstrijd. Er werd veel gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Maar het is een drukke periode en dan is het logisch dat spelers rust krijgen."

   

  "We speelden ook met een andere verdediging met jonge jongens. Mignolet deed het ook heel goed in doel. In geval van nood staan er andere jongens klaar. Dat is ook heel belangrijk."

   

  "Eden Hazard kan je natuurlijk niet zomaar vervangen door iemand anders. Dat is normaal en wisten we ook op voorhand."

  Eden Hazard kan je natuurlijk niet zomaar vervangen door iemand anders. Dat is normaal en wisten we ook op voorhand.

  Alderweireld na België-Nederland:

  Mignolet: "Ik wil op het veld staan en tonen wat ik kan"

  "Het deed me goed om nog eens 90 minuten op het veld te staan", zei Simon Mignolet na de 1-1 tegen Nederland. "Als je de kans krijgt van de trainer, dan wil je hem niet teleurstellen. Ik moet Martinez bedanken voor de kans die ik kreeg. Ik ben blij dat ik er stond."

   

  "Het werk dat ik kreeg, heb ik ook opgelost. Toen ik van het veld kwam, besefte ik opnieuw waarom ik voetballer ben en elke dag hard train. Ik wil op het veld staan en tonen wat ik kan. Het doed me deugd om wat vertrouwen te kweken. Het was al even geleden en elke kans die ik krijg, wil ik grijpen."

   

  Wat vond Mignolet van de wedstrijd tegen Oranje? "Er stond wat minder ervaring op het veld. Natuurlijk was het wat zoeken tegen Nederland. Maar buiten drie of vier kansen die we hebben weggegeven, hebben we alles goed opgelost achterin."


  "Natuurlijk kon het beter, maar ik denk dat de jongens voor mij tevreden terug kunnen kijken op hun wedstrijd. Je mag niet verliezen van Nederland en dat hebben we ook niet gedaan."

  Natuurlijk kon het beter, maar ik denk dat de jongens voor mij tevreden terug kunnen kijken op hun wedstrijd.

  "Ik bereid elke wedstrijd voor alsof ik ga spelen"

  Hoe moeilijk is het om weinig te spelen? "Ik ben al 30 jaar en heb dus wel wat ervaring", merkt Mignolet op. "Ik bereid elke wedstrijd voor alsof ik zou starten. Als je in die routine blijft, is het gemakkelijker om er te staan als het moet. Ik probeer vooral rustig te blijven en hard te werken. Meer kan ik niet doen."

   

  Denkt Mignolet aan een transfer in januari om meer in actie te kunnen komen? "Op dit moment ben ik niet bezig met mijn toekomst. Ik moet gewoon fit blijven, hard trainen en mijn kansen grijpen. Tegen Nederland heb ik dat gedaan en nu is het weer vooruitkijken."

  Ik probeer vooral rustig te blijven en hard te werken op training. Meer kan ik niet doen.

  Mignolet na België-Nederland: