• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is officieel: Vandoorne ruilt Formule 1 voor Formule E

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne weet waar zijn toekomst ligt.

  Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar elektrisch. De 26-jarige autocoureur gaat in het Formule E-kampioenschap aan de slag bij de Duitse HWA-renstal. Het raceteam heeft nauwe banden met Mercedes.

  Stoffel Vandoorne moest op zoek naar een nieuwe uitdaging. In de Formule 1 vond hij geen zitje meer voor 2019.

   

  De Formule E, de elektrische tegenhanger, biedt een uitweg. Vandoorne gaat er aan de slag bij de Duitse renstal HWA. Lang geen slechte partij, het team onderhoudt nauwe banden met Mercedes.

   

  Bij HWA vormt Vandoorne een duo met Gary Paffett. Het voorbije weekend kroonde de 37-jarige Brit zich nog tot kampioen in het Duitse toerwagenkampioenschap DTM.

   

  Vandoorne maakt het seizoen nog vol in de Formule 1, over twee maanden maakt hij zijn debuut in het elektrische racekampioenschap. Het nieuwe Formule E-seizoen begint op 15 december in Saudi-Arabië, 3 weken na de ontknoping van het Formule 1-kampioenschap.

   

  Afgelopen seizoen ging de Formule E-titel naar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah). De Belg Jérôme d'Ambrosio (Dragon Racing) eindigde als 14e.

  Vandoorne: "Meteen testen"

  "Ik kijk er erg naar uit om het Formule E-kampioenschap te rijden met HWA. Samen gaan we de uitdaging aan", reageert Stoffel Vandoorne. "En we beginnen er meteen aan. Morgen (dinsdag) testen we al in Valencia."

  Tweets over de aanstelling van Vandoorne: