• home
 • video
 • pas verschenen

  Frans gerecht onderzoekt 6-1 van PSG-Rode Ster op matchfixing

  " "

  Neymar scoorde 3 keer vorige week in het Parc des Princes.

  Ook in Frankrijk is opschudding ontstaan over een zaak van mogelijke matchfixing. Het Franse gerecht bevestigt een artikel in de sportkrant L'Equipe dat het een onderzoek voert naar de 6-1 van PSG tegen Rode Ster Belgrado in de Champions League.

  Vorige week woensdag veegden Meunier en co. de vloer aan met de Servische kampioen. Neymar maakte 3 goals.

   

  De Europese bond UEFA werd enkele dagen voor de wedstrijd getipt dat een bestuurslid van Rode Ster van plan was om - met enkele medeplichtingen - enkele miljoenen euro's in te zetten op een nederlaag van zijn eigen team met 5 goals verschil. De UEFA bracht daarop het Franse parket op de hoogte.

   

  Rode Ster Belgrado reageerde ondertussen op het nieuws en ontkent gedegouteerd de informatie. Er is niets van aan, klinkt het vanuit Servië.

   

  Wat later volgde ook een reactie van de Parijzenaars: "Wij zijn stomverbaasd. De club verwerpt categoriek elke directe of indirecte betrokkenheid bij die beschuldigingen. PSG is ook nog niet gehoord door het parket over de zaak. PSG staat ter beschikking van het parket en laat niet toe dat aan zijn reputatie of die van zijn bestuurders geraakt wordt. Wij staan volop achter integriteit als fundamenteel principe van elke sport."