• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen-voorzitter staat boze fans te woord: "Heb ook niet geslapen"

  Supporters KV Mechelen

  De KVM-supporters troepen samen in de kantine Grand Kavee.

  De supporters van KV Mechelen zijn bijeengekomen aan het stadion van hun geliefde club. Voorzitter Johan Timmermans antwoordde bijna een uur op de vragen over wedstrijdvervalsing.

  "Paljas helpt alles om zeep"

  KV Mechelen zit in het oog van de storm. Drie bestuursleden worden verdacht van matchfixing. Samen met een makelaar zouden ze geprobeerd hebben om wedstrijden in hun voordeel te laten uitdraaien.

   

  De supporters van KV Mechelen zijn woedend. Hun favoriete club dreigt opnieuw de dieperik in te gaan. "Dit doet erg veel pijn. 15 jaar geleden heb ik 1.000 euro spaargeld in de club gestoken. Nu helpt een paljas alles om zeep", briest een fan voor onze camera.

  Voorzitter beantwoordt vragen in kantine

  Na een verklaring van voorzitter Johan Timmermans aan de pers, trok hij samen met de supporters een grote kantine in om te praten over de kwalijke zaak. Daar mochten honderden fans de voorzitter vragen stellen.

   

  Timmermans herhaalde dat de club nooit het initiatief genomen heeft om wedstrijden te beïnvloeden. De voorzitter is zelf diep onder de indruk van de beschuldigingen. "Ik heb vannacht ook niet kunnen slapen", vertrouwde hij de fans toe.

   

  Het gesprek met de voorzitter verliep in een serene sfeer. Een voor een staken de supporters hun vinger op om hem een vraag te stellen. En toen Timmermans het stadion wou verlaten met zijn auto, zette iedereen netjes een stap opzij.

  Voorzitter Johan Timmermans verlaat het stadion.