• home
 • video
 • pas verschenen

  Georges Leekens gaat opnieuw aan de slag in Tunesië

  Georges Leekens.

  Etoile Sportive du Sahel is de nieuwe werkgever van Georges Leekens. De 69-jarige trainer was 4 jaar geleden in het Afrikaanse land al actief als bondscoach.

  Leekens had de ambitie om in zijn thuisgemeente Oostkamp schepen van Sport te worden. Daarom staat hij op de lijst van de lokale CD&V. Maar die droom bergt hij op nu hij opnieuw werk gevonden heeft als voetbaltrainer.

   

  "Ik kreeg de vraag vanuit Tunesië zeer recentelijk: ik ga per direct aan de slag bij de club Etoile Sportive du Sahel”, zegt Leekens.

   

  "Toch blijft m’n rol als lijstduwer tijdens de verkiezingen van komende zondag overeind. Ik ben ontzettend trots op de strafste gemeente van Vlaanderen en stel graag m’n (sportieve) ervaring ten dienste."

   

  "Mijn engagement om in de volgende legislatuur het sportieve beleid in Oostkamp te ondersteunen blijft overeind. In welke rol, dat zullen de verkiezingen en m’n beroepsbezigheden bepalen."

   

  Leekens, die in 2014 en 2015 ruim een jaar lang bondscoach van Tunesië was, had begin deze maand aangegeven dat het nog steeds jeukte om trainer te worden van een voetbalploeg.

   

  "Mijn politieke ambities betekenen niet per se het einde van mijn trainerscarrière", zei hij toen. Amper tien dagen later heeft Leekens dus een nieuwe job op zak.

  Aankondiging op Facebook-pagina van Etoile: