• home
 • video
 • pas verschenen

  Alexander Zverev: "Ik speel geen Daviscup in 2019, de datum is geschift"

  's Werelds nummer 5 Alexander Zverev heeft na zijn 2e ronde in Shanghai verklaard dat hij in 2019 geen Daviscup zou spelen. "Omdat ik in november niet meer wil tennissen."

  Te midden van heel wat controverse heeft de internationale bond ITF voor een drastische hervorming van de Daviscup gekozen: weg met de 4 lange weekends doorheen het jaar, er komt een seizoensfinale met 18 landen op 1 plaats in november. En in 2019 is die van 18 tot 24 november in Madrid.

   

  En dat zint Zverev niet. De 21-jarige Duitser wordt beschouwd als de toekomstige grote kampioen. "In november wil ik niet meer tennissen. Ik denk dat alle andere topspelers dezelfde mening zijn toegedaan. We hebben anderhalve maande rust in ons jaar, en dat is de tweede helft van november en december."

   

  "Een toernooi organiseren van 10 dagen op het einde van november is dan ook geschift. Op het einde van het jaar zijn we allemaal uitgeput."