• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Advocaat: "Meneer Leko heeft verhoor schitterend doorstaan"

  " "

  Walter Van Steenbrugge: "Ik hoop dat ik Leko donderdag mee naar huis mag nemen."

  Rond 21u is Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Ivan Leko, buitengekomen uit het gerechtsgebouw van Hasselt: "Meneer Leko kreeg een 20-tal vragen en heeft die goed beantwoord. Ik verwacht dat hij snel weer op het veld van Club zal staan." De Club-coach moet wel een nacht in de cel blijven.

  Van Steenbrugge vertelde over het verhoor van zijn cliënt aan de verzamelde pers: "Meneer Leko heeft een 20-tal vragen moeten beantwoorden, waarbij de politie heel correct ondervroeg. Hij heeft dat schitterend doorstaan. Ik verwacht morgen een gunstige beslissing. Ik verwacht dat hij morgen wellicht terug op het veld en thuis zal zijn."

   

  Leko moet morgen om 12u naar de onderzoeksrechter in Tongeren en daarom mag hij nog niet mee naar huis met de advocaat. "Dat ligt aan het capaciteitsprobleem hier. Er zijn hier heel veel mensen die moesten verhoord worden. Een onderzoeksrechter kan natuurlijk geen 24 uur na elkaar ondervragen en dan beslissingen nemen."

   

  7 uur lang was Van Steenbrugge in het gebouw in Hasselt. "Maar er moeten heel wat formaliteiten vervuld worden en er zijn hier veel mensen. Dus dat nam zijn tijd. Leko is zeker niet 7 uur lang ondervraagd. Het waren een 20-tal vragen, dat is zelfs niet zo heel veel."

   

  "Hij heeft dat echt goed doorstaan. Ik ken hem niet zo goed, maar dat is een heel integer man. Hij heeft goed meegewerkt en wist op alle vragen perfect te antwoorden. Hij deed het heel correct en dat was ook de indruk van de politie-officier die hem verhoord heeft. Die deed dat op een zeer tactvolle manier met respect voor de rechten van de verdediging."

  Ivan Leko is een heel integer man. Hij heeft goed meegewerkt en wist op alle vragen perfect te antwoorden.

  Walter Van Steenbrugge

  "Ik hoop hem morgen mee naar huis te nemen"

  Wordt Leko iets ten laste gelegd, was een prangende vraag: "Voorlopig niet. Dat kan misschien morgen komen: er kan een invrijheidstelling onder voorwaarden komen of men kan hem helemaal vrij naar huis laten gaan. Dat zal morgen beslist worden. Gelet op zijn verklaringen vandaag ziet het er voor hem goed uit."

   

  Toch kwam zijn arrestatie vandaag hard aan: "Naar zijn familie toe en voor zijn imago is dat heel erg. Hij was zeer onder de indruk. Hij werd heel vroeg in de ochtend opgepakt. Zijn kinderen waren er nog. Dat was ook het eerste wat hij mij zei: dat het vooral voor zijn familie schadelijk is. Maar ik denk dat het met de uitleg die hij gegeven heeft heel snel zal worden opgeklaard."

   

  Toch moet de Kroaat een nacht in de cel doorbrengen. "Dat doet pijn, maar dat ligt aan het capaciteitsprobleem. Ik kan hier niemand een steen gooien. Die mensen waren al bezig om 5.15u vanochtend. Dus dat is een marathon geweest. Je kunt niet eisen dat dat vannacht of vanavond laat nog moest plaatsvinden. Ik begrijp dat het niet leuk is voor hem dat hij met mij nu niet naar huis kan gaan. Ik hoop dat ik dat morgen kan doen."

  Van Steenbrugge: "Leko heeft een 20-tal vragen gekregen"