• home
 • video
 • pas verschenen

  Fellaini mist de eerste training van de Rode Duivels

  " "

  De middenvelder van Manchester United is niet geblesseerd. Hij trainde individueel in de fitness.

  Roberto Martinez verwelkomde vanmiddag 24 spelers op het trainingsveld in Tubeke bij de eerste oefenstonde in de aanloop naar Zwitserland en Nederland. Alleen Marouane Fellaini ontbrak uit voorzorg.

  Leandro Trossard was de 26e naam in de selectie van Martinez, maar de draaischijf van Genk viel met een schouderletsel af. Fellaini is niet geblesseerd, maar er wordt voorzicht omgesprongen met de middenvelder van Manchester United. Hij miste vorig seizoen bij United 31 matchen door blessures, vooraal aan zijn knie. De 30-jarige breker trainde individueel in de fitness.

   

  De Duivels bereiden zich voor op het Nations League-duel vrijdag tegen Zwitserland in Brussel. De twee landen wonnen begin september hun eerste duel in de nieuwe landencompetitie, allebei tegen IJsland. België won met 0-3, Zwitserland met 6-0.

  Zwitserland zonder doelman Bürki en spits Embolo tegen Belgen

  Dan heeft de Zwitserse bondscoach Vladimir Petkovic meer zorgen. Dortmund-doelman Roman Bürki en Schalke-spits Breel Embolo haken af voor de wedstrijden tegen België en IJsland. David von Ballmoos (Young Boys) en Renato Steffen (Wolfburg) zijn hun respectievelijke vervangers.

   

  Bürki, in principe tweede doelman achter Yann Sommer, blesseerde zich in de competitie aan zijn lies, Embolo sukkelt met zijn schouder.

  Spanjaard Lahoz fluit België-Zwitserland

  De UEFA heeft de Spanjaard Antonio Mateu Lahoz aangesteld als scheidsrechter voor België-Zwitserland. De 41-jarige arbiter was erbij op het vorige WK, waar hij de groepsduels Denemarken-Australië en IJsland-Kroatië floot.

   

  In augustus 2015 was de Spanjaard van de partij bij het barrageduel voor de Champions League tussen Club Brugge en Manchester United. Het werd toen 0-4 in Jan Breydel.