• home
 • video
 • pas verschenen

  Verschueren verkent tussen chemo door in Ronse: "Fiets dagelijks"

  Komende zondag staat in Ronse de Hotondcross op het programma. Jolien Verschueren vecht nog altijd tegen kanker en zal er dus niet bij zijn, maar ze kwam vandaag toch nog eens proeven van het veldrijden.

  Jolien Verschueren ondergaat momenteel een intensieve chemokuur om de kwaadaardige tumor in haar hersenen te lijf te gaan. "Trainen lukt nog niet, maar fietsen wel", zegt de veldrijdster, wanneer ze door de organisatie wordt opgemerkt op het parcours in Ronse.

   

  "Ik woon hier in de buurt, dus dit was een goeie gelegenheid om samen met mijn mama en papa naar hier te fietsen. Zolang ik mij goed voel, probeer ik dagelijks nog wat te fietsen. Het is tof om nog eens op een parcours te rijden en weer het gevoel van rijden in het veld te hebben."

  "Ik verdraag de behandeling vrij goed"

  Intussen zit Jolien Verschueren, die ook haar job als kleuterleidster heeft onderbroken, gewoon thuis. "Ik mis het veldrijden wel. Het is raar, want het was mijn winterse bezigheid om van cross naar cross te gaan. Maar ik probeer nu van andere dingen te genieten."

   

  "Het gaat toch vrij goed met mij. Ik verdraag de behandeling vrij goed, heb niet zo veel last van bijwerkingen. Hopelijk kan ik toch zo snel mogelijk terugkeren in het veld."