Ga naar de inhoud

Toon Aerts geopereerd aan gebroken neus: "Ik heb geen pijn, zaterdag hervat ik al mijn trainingen"

 do 7 maart 2024 13:33
Toon Aerts in Oostmalle voor zijn val.

Toon Aerts kan zijn trainingen hervatten, een kleine week na zijn neusoperatie. Enkele weken geleden brak hij zijn neus tijdens de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle. "Door mijn verstopte sinussen en hoofdpijn is het wel nog wat opletten", zegt Aerts. 

Aan het einde van het veldritseizoen maakte Toon Aerts zijn langverwachte comeback na een dopingschorsing. Die comeback eindigde in mineur. 

 

Tijdens de traditionele laatste veldrit van het seizoen in Oostmalle kwam Aerts ten val. Hij brak zijn neus en moest opgeven. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maandag ging Aerts even onder het mes. De operatie verliep zonder problemen.

 

"Ik ben maar een kwartiertje in slaap geweest. Ik heb het gevoel dat ik verkouden ben, maar dat is door het bloed in mijn sinussen", aldus de veldrijder.

 

Aerts kan snel opnieuw op de fiets zitten. "Ik zou eigenlijk al op de fiets mogen zitten, want ik heb geen pijn. Toch wacht ik nog even, want door de verstopte sinussen en hoofdpijn is het nog opletten."

 

Zaterdag traint Aerts voor het eerst. "Dan heb ik twee weken niks gedaan. Dat is perfect", zegt een optimistische Aerts. 

Gerelateerd: