• home
 • video
 • pas verschenen

  "Forfait Goffin zal geen invloed hebben op European Open tennis"

  Tsonga en Goffin

  Jo-Wilfried Tsonga (l) is er nog altijd bij, David Goffin (r) niet meer.

  Vanaf volgende week is de Lotto Arena in Antwerpen het toneel van de European Open, het belangrijkste tennistoernooi in ons land. David Goffin moet geblesseerd afhaken, maar toernooidirecteur Dick Norman is niet al te treurig.

  David Goffin was - letterlijk - het uithangbord van de European Open in Antwerpen, maar nu hij een punt achter zijn seizoen gezet heeft, zal het spektakel van de buitenlanders moeten komen.

   

  "Het was geen evidentie geweest dat Goffin zomaar de finale zou halen", zegt toernooidirecteur Dick Norman (foto onder).

   

  "Dat is hem in de vorige edities ook niet gelukt en nu hebben we een sterker deelnemersveld: Monfils speelt voor het eerst in België en daarnaast zijn er ook nog onder meer Tsonga, Schwartzman, Edmund en Gasquet. Er blijft nog genoeg toptennis over op de European Tennis."

   

  "We hebben heel wat verschillende stijlen in huis en er is geen torenhoge favoriet. Dat competitie zal dus hard zijn."

   

  Norman denkt niet dat het forfait van Goffin een invloed zal hebben op de toeschouwersaantallen. "Dit is een toernooi voor tennisfans. Veel mensen die komen kijken, zijn zelf actief in het tennis. Ze willen het hoogste tennis zien in België en dat is op de European Open."