• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Misschien win ik eerder de Fed Cup dan de Davis Cup"

  Johan Van Herck.

  Johan Van Herck wordt ook kapitein van de Fed Cup-ploeg.

  Johan Van Herck (44) krijgt na het Davis Cup-team nu ook de Fed Cup-vrouwen onder zijn hoede. "Met deze groep mogen we ambitieus zijn en dromen", vertelde Van Herck bij zijn officiële voorstelling.

  Op 1 en 2 februari is Johan Van Herck met de Davis Cup-mannen aan de slag in Brazilië, op 9 en 10 februari staat hij voor zijn vuurdoop bij de Fed Cup-vrouwen. In Luik is Frankrijk de tegenstander in de eerste ronde van de Wereldgroep.

   

  Die drukke agenda schrikt Van Herck niet af. "Met de mannen werken we de voorronde op vrijdag en zaterdag af, waardoor ik op maandag al in Luik kan zijn om in alle sereniteit de confrontatie met Frankrijk voor te bereiden", legt Van Herck uit.

   

  "Dit is eerst en vooral een hele eer en een teken van vertrouwen van de federatie", zegt de coach over zijn tweeledig takkenpaket. "Voor ik akkoord ging, heb ik overlegd met de leden van het Fed Cup-team. Ik heb hen uitgelegd hoe ik de zaken zie en hun feedback was positief. Uiteindelijk heb ik dan ook het voorstel aanvaard."

   

  Van Herck toonde zich alvast ambitieus. "Misschien zal ik eerder de Fed Cup dan de Davis Cup winnen. Met deze groep mogen we ambitieus zijn en dromen. Ik wil dezelfde ingesteldheid hebben als bij de mannen. Ik ben ervan overtuigd dat dat zal werken. Er is veel talent, ervaring en goesting. Maar ik weet ook dat ik me zal moeten aanpassen aan de speelsters."

   

  "Elise Mertens is onze leidster, zij behoort bij de top 15 van de wereld. Maar eerst en vooral zijn we een groep. En in die groep zijn er verschillende types waarmee we Frankrijk kunnen verrassen."

  Met deze groep mogen we ambitieus zijn en dromen. Ik wil dezelfde ingesteldheid hebben als bij de mannen. Ik ben ervan overtuigd dat dat zal werken. Er is veel talent, ervaring en goesting. 

  Johan Van Herck