Ga naar de inhoud

Na de primeur bij de mannen nu ook prijs bij de vrouwen: Canada wint voor het eerst Billie Jean King Cup

 zo 12 november 2023 19:43
Leylah Fernandez won de tweede enkelwedstrijd.

De Canadese vrouwen hebben in Sevilla voor het eerst de Billie Jean King Cup gewonnen door Italië te kloppen in de finale. Ze volgen zo in de voetsporen van de Canadese mannen die vorig jaar voor het eerst de Davis Cup binnenhaalden.

Canada stond voor het eerst in de finale van de Billie Jean King Cup, maar dat bezorgde de speelsters geen stress tegen viervoudig kampioen Italië.

 

Marina Stakusic, nog maar 18 jaar en het nummer 258 op de wereldranglijst, speelde onverschrokken tegen Martina Trevisan (WTA 43). Ze zette Canada goed op weg met een eerste zege (7-5, 6-3), haar eerste succes tegen een speelster uit de top 50.

 

De 21-jarige Leylah Fernandez (WTA 35) bezorgde Canada de trofee met een eenvoudige zege tegen Jasmine Paolini (WTA 30): 6-2 en 6-3.

 

Een jaar na de Canadese mannen in de Davis Cup konden ook de Canadese vrouwen zo hun eerste succes eindzege pakken in de Billie Jean King Cup. Italië wacht al sinds 2013 op eindwinst.

 

Canada volgt op de erelijst Zwitserland op. Dat won vorig jaar de trofee na een zege in de finale tegen Australië. De Zwitsers raakten dit keer niet door een poule met Tsjechië en de Verenigde Staten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: