• home
 • video
 • pas verschenen

  Breukje in knie voor Van Vleuten: "Snap niet dat ik koers uitreed"

  Annemiek van Vleuten

  Van Vleuten werd uiteindelijk zevende.

  Annemiek van Vleuten is in Innsbruck op de zevende plek geëindigd in de wegrit. In de beginfase ging de Nederlandse tegen de grond, maar reed ze alsnog door. Straffer nog, ze pakte in de slotfase uit met een aanval en bleef het peloton nog voor. "Ik voelde dat ik zo sterk was, ook nu nog. Al kan ik niet meer lopen", klinkt het bij Van Vleuten.

  Samen met Ellen Van Dijk ging Annemiek van Vleuten in de beginfase tegen het asfalt. De wereldkampioene tijdrijden kwam nog terug in het peloton en rolde zelfs de rode loper uit voor Anna van der Breggen, die uiteindelijk won

   

  "Na de val dacht ik even dat mijn knie uit de kom was, ik voelde het naast mijn been staan. Maar ik kon toch verder en onderweg werd het niet erger", reageert Van Vleuten bij het Algemeen Dagblad. "Al kon ik in het begin maar met één been vermogen leveren. Maar ik voelde dat ik zo sterk was, ook nu nog. Al kan ik niet meer lopen."

   

  "Ik snap er zelf niets van dat ik de koers nog heb uitgereden. Ik kan nu zelfs niet meer op mijn benen staan. Het is niet goed, ik moet ook naar het ziekenhuis. Daar maak ik me wel zorgen over." Na het interview werd Van Vleuten in een rolstoel naar het ziekenhuis gebracht.

  Beelden na de finish