• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats strijdend ten onder tegen VS: "We mogen trots zijn"

  Belgian Cats tegen de VS

  De Belgian Cats konden 1 helft dromen van een stunt.

  Eén helft lang waren de Belgian Cats de evenknie van de Amerikaanse vrouwen. "We dachten: het zit erin, maar de VS had de beste speelster nodig om het verschil te maken."

  "Ik ben heel trots", zegt bondscoach Philip Mestdagh na de 77-93-nederlaag tegen de VS. "We wisten dat de kansen héél, héél, héél klein waren, maar we hebben er toch in geloofd. We wisten dat de VS op dit WK altijd heel sterk is in het 3e quarter en dat bleek nu ook weer."

   

  "Sowieso nemen we de ervaring van deze match mee naar de toekomst. Om te beginnen al voor de match om het brons."

   

  Emma Meesseman was opnieuw topschutter bij de Cats. "We hebben het de Amerikanen heel moeilijk gemaakt. Ze hadden de beste speelster ter wereld - Taurasi - nodig om het verschil te kunnen maken. Wij moeten nog leren hoe we een speelster die zo hot is toch kunnen afstoppen als ploeg."

   

  "We hebben in ieder geval getoond dat we niet bang waren van hen. Voor de match hoorde ik nog her en der "Oh, ze heeft me aangeraakt" of "Oh, ze zei dag tegen mij". Maar toen de match begon, waren we gewoon onszelf."

  Linskens: "Toch van genoten"

  Omdat er voor Ann Wauters, die gespaard werd voor de bronzen match, slechts een cameo was weggelegd, kreeg Kyara Linskens weer heel wat speelminuten. "We wisten dat het moeilijk zou zijn, maar we hebben er toch ook van genoten."

   

  "We geloven allemaal nog dat we het brons kunnen pakken. We moeten gewoon positief aan die match beginnen."