Een weergaloze masterclass: verbluffend Servië doceert hogeschoolbasketbal in halve finales van WK

 vr 8 september 2023 14:07
Bogdan Bogdanovic was met 23 punten de topschutter van Servië.
Bogdan Bogdanovic was met 23 punten de topschutter van Servië.

Servië heeft andermaal zijn visitekaartje afgegeven in de halve finales van het WK basketbal. Met een offensieve en defensieve masterclass overklasten de Serviërs schaduwfavoriet Canada.

Hoogmoed komt voor de val. De Canadese NBA-speler Dillon Brooks - niet overlopend van enige zelfreflectie - had zichzelf na de match tegen het Slovenië van Luka Doncic nog uitgeroepen tot beste perimeterverdediger ter wereld.

 

Aleksa Avramovic vatte het persoonlijk op. In de halve finales tegen Canada ontpopte de Serviër zich tot vleesgeworden nachtmerrie van Shai Gilgeous-Alexander.

 

Avramovic had de taak gekregen om de Canadese superster te muilkorven en deed dat met brio. Hij kroop onder de huid en in het hoofd van Gilgeous-Alexander, die er voor het eerst dit WK niet in slaagde om offensief zijn stempel te drukken.

 

De defensieve grinta van Servië was de basis van de 95-86-zege tegen Canada, al was ook de offensieve efficiëntie van de Serviërs ronduit verbluffend.

 

Met de onnavolgbare Bogdan Bogdanovic (23 punten) als exponent werkte Servië zijn tweepunters af aan een duizelingwekkende 71 procent.

 

Zo staat Servië na een weergaloze masterclass in de finale van het WK, 9 jaar nadat het in Spanje de WK-finale verloren had van Team USA. En dat zonder NBA-kampioen Nikola Jokic, de grote ster van het Servische basketbal. Indrukwekkend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

wk basketbal 2023

finale
Duitsland Servië 83-77
halve finales
Verenigde Staten Duitsland 111-113
Servië Canada 95-86
kwartfinales
Italië Verenigde Staten 63-100
Litouwen Servië 68-87
Duitsland Letland 81-79
Canada Slovenië 100-89