• home
 • video
 • pas verschenen

  Russische atletiekbond vecht verlengde dopingschorsing aan

  De Russische atletiekfederatie heeft besloten om naar het Internationaal Sporttribunaal TAS te trekken. De bond vecht de dopingschorsing aan voor Russische atleten die de wereldatletiekfederatie IAAF heeft verlengd.

  Vorige week liet het Wereldantidopingagentschap WADA weten dat de schorsing van de Russische antidopinginstantie Rusada wordt opgeheven. Voor het IAAF is dit nog niet genoeg om de schorsing voor Russische atleten op te heffen.

   

  De atletiekbond wil eerst dat de Russen de rol van de staat erkennen én toegang verlenen tot de testmaterialen en data. 

  Pas in december schorsing opgeheven?

  Rusland mag sinds november 2015 niet meer aan internationale wedstrijden deelnemen na het blootleggen van een grootscheeps door de staat ondersteund dopingnetwerk. In juli werd die schorsing nogmaals verlengd. De IAAF wacht een onderzoek af en gaat pas in december overwegen de schorsing op te heffen. 


  Wel mogen Russische atleten die hebben bewezen dopingvrij te zijn al enige tijd onder neutrale vlag in internationale wedstrijden uitkomen.