Ga naar de inhoud

Koning Boudewijnstadion kreeg opwaardering en wordt verder vernieuwd: "Dak moet afgewerkt zijn in 2030"

 di 23 april 2024 16:43
De 50.000 nieuwe zitjes werden al veelvuldig gebruikt.

In de komende jaren wordt het Koning Boudewijnstadion verder vernieuwd. Onder meer de zitjes en de atletiekpiste kregen al een opfrisbeurt. Binnenkort zijn ook het dak en de verlichting aan de beurt. Daarnaast moet er ook een opwarmzone komen om grote evenementen te kunnen organiseren. "Het is zeer belangrijk voor de Brusselse industrie en economie", zegt schepen van Sport Benoit Hellings.

Dinsdagvoormiddag werden de nieuwe kleedkamers voorgesteld. Zowel die van de Rode Duivels als die van de bezoekers kreeg een moderne look. 

 

"Er zijn veel plekken veranderd om aan de regels van UEFA te voldoen. Zulke vernieuwingen zijn ook belangrijk voor de Belgische fierheid", vertelt Benoit Hellings, de Brusselse schepen van Sport. 

 

Naast de kleedkamers zijn in het voorbije jaar ook de perszaal en de mixed zone aangepakt, net als de 50.000 zitjes. Dat werden stoelen met hogere rugleuningen.

 

De geruchten over een verhuizing van de Rode Duivels lijken daarmee van de baan. "Het probleem is nu opgelost met nieuwe infrastructuur. De Rode Duivels zijn altijd welkom."

Dit is de enige plek in België die zoveel bezoekers kan ontvangen.

Benoit Hellings

Die zitjes zijn ook voor andere evenementen een zegen. "Zo zullen ze ook goed van pas komen bij de Memorial Van Damme en concerten. Dit is het huis van de Rode Duivels, maar ook de enige plek in België die zoveel mensen kan ontvangen."

 

Voor de Memorial werd een tijdje geleden de atletiekpiste al aangepakt. De oude, harde ondergrond veranderde in een snellere piste. 

 

Dat alles had een stevig kostenplaatje. "In totaal kostte het meer dan 6 miljoen euro. Het is iets voor de lange termijn, want het is zeer belangrijk voor de Brusselse industrie en economie", duidt Hellings. 

Zo zag het Koning Boudewijnstadion er uit in 2021, met een versleten atletiekpiste.

Klaar in 2030

De renovatie van het Koning Boudewijnstadion is hiermee nog niet afgelopen. Binnen enkele maanden zou de bewegwijzering binnen en buiten het stadion opgefrist worden. 

 

Daarna is het tijd voor grotere werkzaamheden. "Op lange termijn werken we aan de verlichting en het dak. De ambitie is om het tegen 2030 af te werken, maar het gaat stap per stap."

 

Schepen Hellings droomt van grote internationale evenementen in het nationaal stadion.

 

Daarvoor wordt een sportpark aangelegd. Daar zal plaats zijn voor een opwarmpiste, wat verplicht is om een EK of WK atletiek te kunnen ontvangen. 

 

"Daarmee beginnen we deze zomer en dat zal 4 jaar duren, al weet je het nooit met dit soort werkzaamheden."

Gerelateerd: