• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiger Woods bekroont comeback met 80e zege op PGA Tour

  Tiger Woods

  Tiger Woods heeft het voor mekaar: hij wint voor het eerst sinds 2013.

  Tiger Woods heeft zijn onwaarschijnlijke comeback bekroond met een zege in de finale van het Amerikaanse profcircuit, de PGA Tour. Voor de Amerikaanse golflegende is het zijn 80e toernooizege op de PGA Tour, de eerste sinds 2013.

  Niemand had dit een jaar geleden voorspeld. Tiger Woods had zijn vierde rugoperatie ondergaan, maar in 12 maanden tijd heeft hij de golfwereld met verstomming geslagen. Woods zelf zorgde voor de gepaste climax.

   

  Na fantastisch spel mocht Woods met een voorsprong beginnen aan de slotronde van de Tour Championship, de finale met de top 30 van de PGA Tour. Hij werd tijdens zijn slotronde begeleid door hordes fans en die werden niet ontgoocheld.

   

  Op de laatste hole stonden honderden fans te kijken hoe Woods zijn armen in de lucht mocht steken na zijn laatste putt. "Ik kan niet geloven dat ik het gedaan heb", was zijn eerste emotionele reactie.

   

  Voor Woods was het zijn eerste zege sinds 2013, 1.876 dagen geleden. De 42e jarige Amerikaan telt nu 80 PGA-zeges, slechts 2 minder dan recordhouder Sam Snead. Volgende week speelt Woods voor het Amerikaanse team in de Ryder Cup in Parijs.

  Tiger Woods: "Ik kan niet geloven dat ik het gedaan heb"

  Felicitaties van Jack Nicklaus en co

  O ja, Justin Rose wint de Fedex Cup en 10 miljoen dollar