• home
 • video
 • pas verschenen

  Een clown en taalgrapjes helpen Red Dragons op WK: "Typisch België"

  De Red Dragons vormen een hechte groep op het WK.

  De Red Dragons houden de sfeer er goed in op het WK volleybal. Daar spelen de goede resultaten een rol in, maar ook het groepsgevoel.

  "We kennen de kleine kantjes van iedereen"

  Wie de Red Dragons op en naast het veld bezig ziet op het WK volleybal in Italië en Bulgarije merkt het meteen, deze groep hangt goed aan elkaar. "Dit is een mature groep", zegt Hendrik Tuerlinckx, de enige dertiger in de groep. "We kennen de kleine kantjes van iedereen."

   

  "Vier jaar geleden op het WK in Polen waren er toch meer strubbelingen, er waren ook meer leeftijdsverschillen", beaamt aanvoerder Sam Deroo. "We hadden toen ook een lange voorbereiding achter de rug en hadden het gevoel dat we wat over onze top waren op het WK zelf."

   

  De comeback in de match tegen Japan is hét bewijs voor het goede groepsgevoel. Na een pandoering in de eerste set werd toch gewonnen met 3-1. "Als het groepsgevoel niet goed is, dan zet je zo'n scheve situatie niet meer recht."

  Een clown, droge opmerkingen en taalgrapjes

  De Red Dragons zijn een mix van meer introverte en meer extraverte persoonlijkheden. "Tomas Rousseaux hangt wel eens graag de clown uit", lacht Tuerlinckx. "En we moeten ook altijd lachen met de droge opmerkingen van Pieter Coolman en Lowie Stuer", vult Deroo aan.

   

  En er zijn ook geregeld wat taalgrapjes, want de Red Dragons en de omkadering wormen een taalkundige mix van Vlaams, Frans, Engels, Italiaans en zelfs Pools met Igor Grobelny. "Dat is toch typisch voor jullie land", vindt coach Andrea Anastasi dat leuk.

  Kijk de komende drie dagen live op tv of met livestream op Sporza naar de drie duels van de Red Dragons: tegen Slovenië, Australië en Brazilië.