Triatleet Heemeryck verovert zilver na beklijvende strijd in Davos

  Pieter Heemeryck moest vrede nemen met de tweede plek.

  Triatleet Pieter Heemeryck heeft net als vorig jaar een zilveren medaille gepakt in de Challenge Davos. Hij legde drievoudig olympiër Sven Riederer het vuur aan de schenen voor de hoofdprijs, maar moest in de halve marathon de duimen leggen.

  Op de WK Ironman 70.3 in Port Elizabeth had Pieter Heemeryck al getoond dat hij in bloedvorm is. In Davos, waar hij vorig jaar in een ingekorte editie al goed was voor zilver, mocht hij dan ook dromen van het podium.

   

  Heemeryck kwam als eerste uit het water en begon samen met de Duitser Julian Erhardt en de Zwitser Sven Riederer aan de dubbele beklimming van de Flüealapas (top op 2.400 meter). Riederer en Heemeryck maakten snel duidelijk dat ze zouden strijden voor het goud.

   

  In de afsluitende halve marathon kende Heemeryck op 15 kilometer een dipje, maar heel ver raakte Riederer niet. Toch volstond het voor de zege voor eigen publiek. Heemeryck moest net als vorig jaar vrede nemen met zilver.

   

  "Ik kende geen topdag, maar kon wel lang meestrijden voor de zege", zei Heemeryck. "In het lopen dacht ik dat ik de sterkere van de twee was, maar ik had een dipje. Jammer, maar uiteindelijk kan ik toch weer met een podiumplaats naar huis."

  Uitslag Challenge Davos:

  1. Sven Riederer (Zwi) in 3u41'19"
  2. Pieter Heemeryck op 31"
  3. Marcello Ugazio (Ita) op 2'45"