Sven Kramer (32): "Ik bekijk het vanaf nu jaar per jaar"

  Sven Kramer sluit niet uit dat hij doorgaat tot Peking 2022.

  De Nederlandse topschaatser Sven Kramer staat voor een nieuw seizoen. Dat voelt voor het eerst evenwel anders voor de 32-jarige concurrent van Bart Swings: "Normaal begin ik nu aan een nieuwe olympische cyclus, maar dat is nu onzeker. Vanaf nu ga ik het jaar per jaar bekijken."

  Kramer beleefde in het voorjaar in PyeongChang niet zijn beste Olympische Spelen: hij won wel voor de 3e keer op een rij olympisch goud op de 5.000 meter, maar op de 10.000 meter zakte hij door het ijs. Ook op het WK allround in maart in Amsterdam greep de 9-voudige allroundkampioen naast eremetaal.

   

  "Ik kan niet ontkennen dat ik uit een minder jaar kom", zegt Kramer op de website van zijn team LottoNL-Jumbo. "Ik heb ook fysieke klachten gehad. Het belangrijkste voor komend seizoen is dan ook fit worden. Daar ligt mijn focus."

   

  Kramer wordt eind dit jaar vader, maar heeft het plezier in de sport niet verloren: "Schaatsen is mijn leven. Ik sluit niet uit dat ik nog 4 jaar doorga en bij de Spelen van 2022 in Peking weer aan de start sta."